Як не стати жертвою булінгу, як надати першу допомогу: вінницькі поліцейські навчали школярів

Новини Вінниці

У понеділок, 18 листопада, за ініціативи керівництва навчального центру ГУНП у Вінницькій області  пройшла зустріч учнів 7 класу загальноосвітньої школи № 20  та працівників поліції. Під час заходу діти  поспілкуватись з ювенальними поліцейськими, дізналися про основні завдання  вибухотехнічної служби, ознайомились зі  спецзасоби поліцейського та  навчились надавати першу медичну допомогу людям. 

Екскурсія розпочалась з дружньої бесіди з ювенальними поліцейськими обласного главку. Керівник відділу Людмила Кузнєцова  нагадала школярам   про правила безпечної поведінки на вулиці, радила, як налагодити дружні стосунки з однолітками, врегульовувати конфліктні ситуації в колективі. Також розповіла про поняття булінгу та пояснила, як не стати жертвою цькувань. 

Спеціаліст вибухотехнічного відділу поліції ознайомив дітей з завданнями, які виконує його підрозділ. Дітям пояснили, як виглядають предмети, що  можуть нести небезпеку, та як необхідно діяти, якщо знайшов небезпечний предмет. 

Інспектор тренінгового центру Наталя Скорик  провела з дітьми заняття з надання  першої медичної допомоги людям, які її потребують. Школярі засвоїли , що вчасно та правильно надана перша допомога  постраждалому    допоможе зберегти йому  життя . 

Працівники поліції продемонстрували гостям спецзасоби та зброю, яка знаходиться  на озброєнні поліцейських. Дітям продемонстрували бронежилети, захисні шоломи,  щити, та розповіли про їх призначення і порядок застосування. 

  • Проведення таких заходів   допомагає  побудувати довірливі, дружні стосунки правоохоронців з підростаючим поколінням, покращує правову обізнаність  дітей, вони отримують навики, які їм знадобляться в повсякденному житті, – зазначив керівник навчального центру Сергій Мерзлікін

На згадку про зустріч діти отримали інформативні пам’ятки від поліцейських та сфотографувались з ними. 

За інформацією: Відділ комунікації поліції Вінницької області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *