До Вінниці на IІІ Міжнародний конкурс духової музики «VIN VENTI» приїдуть понад 100 юних музикантів

Новини Вінниці Топ

У четвер, 21 листопада,  у  Вінниці розпочнеться IІІ Міжнародний конкурс духової музики «VIN VENTI».  У  конкурсі беруть участь  солісти-інструменталісти дерев’яних духових та мідних духових інструментів мистецьких шкіл, спеціалізованих мистецьких шкіл-інтернатів та спеціалізованих мистецьких навчальних закладів усіх рівнів акредитації України та країн зарубіжжя. Оцінюватимуть конкурсантів професійні педагоги та музиканти з України, Польщі та Франції.  

Організовують конкурс Вінницька міська рада, департамент  культури  Вінницької  міської ради, ГО «Простір майбутнього»,  директор конкурсу  голова ГО «Простір майбутнього» Віктор Степанчук та  «Вінницька дитяча музична школа №1».

  • Це унікальний для України мистецько-культурний проект, адже виконавці не лише змагаються, а й спілкуються, навчаються у рамках майстер-класів. Діти, які беруть участь у конкурсі, – а це понад сотня учасників, – займаються музикою професійно, щоб виступити на цій сцені, вони попередньо пройшли серйозний відбір, і це для них важливий етап у творчій кар’єрі. І приємно, що цьогоріч завдяки підтримці міської ради і міського голови Сергій Моргунова маємо солідний призовий фонд, зокрема, володарі гран-прі отримають грошову премію 5 тис. грн, – каже директор дитячої музичної школи №1″  Тетян Бурдейна-Публіка.

Протягом трьох днів –  21 – 23 листопада –  у залах галереї «Інтершик» та закладу «Вінницька дитяча музична школа №1» відбуватимуться майстер-класи від членів журі.  Участь у них для всіх учасників конкурсу – безплатна.

21 листопада у Вінницькій обласній філармонії пройде концерт  брас квінтету «Мажор  Київ» під керівництвом члена журі Віктора Слупського.  

На переможців конкурсу «VIN VENTI» очікують грошові сертифікати від Вінницької міської ради та нагороди від Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці.

Конкурс відбувається за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці, ГО «Центр розвитку і партнерства «Полонія»,  департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації  та ГО «Центр Культурна стратегія – XXI».

Програма  конкурсу

21 листопада (четвер)

ВДМШ №1 (Актова зала)

14:00 –15:30

майстер-клас Василя Ожевана (м. Хмельницький, труба).

16:00 – 17:30

майстер-клас Томаша Слюсарчика ( Республіка Польща, труба).

21 листопада (четвер)

ВДМШ №1 (Ауд. №101)

16:00 – 17:30

майстер-клас Наталії Петрової ( Франція, флейта).

21 листопада (четвер)

галерея «Інтершик»

16:00 – 17:30

майстер-клас Ігоря Проціва (м. Львів, кларнет).

22 листопада (п’ятниця)

ВДМШ №1 (Актова зала)

16:00 – 17:30

майстер-клас Михайла Мимрика (м. Київ, саксофон).

18:00 – 19:30

майстер-клас Ярослава Фіськова ( м.Вінниця, гобой).

22 листопада (п’ятниця)

галерея «Інтершик»:

16:00 – 17:30

майстер-клас Романа Залєвського (м. Кропивницький, тромбон).

23 листопада (субота)

ВДМШ №1 (Ауд. №302)

14:00 – 15:30

майстер-клас Володимира Семеряги (м. Дніпро, валторна).

За інформацією: www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *