Протягом 9 місяців до бюджету Вінниці надійшло майже 4 мільярди гривень

Новини Вінниці

За 9 місяців поточного року доходи загального фонду бюджету громади Вінниці зросли на 20,9% у порівнянні з аналогічним періодом торік. Про це 14 листопада, під час засідання виконавчого комітету міської ради повідомила директорка департаменту фінансів Наталія Луценко.

У звіті посадовиці йдеться, що за звітний період до бюджету надійшло 3,612  млрд грн.  Річний план виконано на 73,6%. Основну роль у виконанні бюджету відіграє загальний фонд, який закумулював 91% всіх доходів. До загального фонду надійшло 3,3 млрд грн., в тому числі 2,1 млрд грн. за рахунок власних доходів (63,3%) та 1,2 млрд грн – за рахунок трансфертів з державного та обласного бюджетів (36,7%).

Основними бюджетоутворюючими податками загального фонду є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, акцизний податок, які забезпечили майже 94,0% власних доходів загального фонду. Також Луценко відзначила, що зросли надходження по туристичному збору:

  • Туристичний збір займає невелику частку у доходах бюджету. Разом з тим, в зв’язку із запровадженням нового порядку нарахування туристичного збору, надходження у звітному періоді зросли майже в 5,7 рази. 

Видатки бюджету Вінницької міської ОТГ за звітний період склали 3,4 млрд грн, в тому числі по загальному фонду 2,65 млрд грн. Це забезпечило стабільне функціонування галузей бюджетної сфери, житлово-комунального господарства та міського транспорту.

  • Характерною рисою видаткової частини бюджету є її соціальна спрямованість, що підтверджується досить високим відсотком видатків, які направляються на соціальний захист населення, соціальне забезпечення, утримання закладів соціально-культурної сфери. Пріоритетними при фінансуванні є захищені статті бюджету. Основними споживачами бюджетних коштів залишаються такі галузі як соціальний захист та освіта, на їх утримання направлено 1,437 млрд грн – 54% всіх видатків, – повідомила Наталія Луценко.

За метеріалами: https://www.vmr.gov.ua  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *