У Вінниці відкриють інноваційний садок на основі муніципально-приватного партнерства

Новини Вінниці

На базі новозбудованого дитячого садку на вулиці Трамвайній буде реалізовано пілотний інноваційний проєкт з муніципально-приватного партнерства. Рішенням міської ради від  14 листопада оголошено конкурс на оренду приміщення. 

Як зазначають у міськраді, будівлю дошкільного закладу на вул. Трамвайній, який збудував інвестор, нещодавно прийняли до комунальної власності територіальної громади. Щоб створити на його базі перший дошкільний заклад у рамках муніципально-приватного партнерства, претенденти серед надавачів освітніх послуг мають перемогти у конкурсі. 

  • Конкурс абсолютно відкритий. Ми розраховуємо, що створення такого закладу в рамках муніципально-приватного партнерства – з одного боку, продемонструє приватним закладам дошкілля переваги цього проєкту. І в результаті його реалізації – буде зацікавленість таких закладів брати діток із загальної черги, за яких доплачуватиме міський бюджет. А з іншого – це можливість забезпечити додатковими місцями діток, які перебувають у черзі на відвідування садочка. І у них буде можливість навчатись за новаторськими методиками – з використанням цифрових технологій, іноземним мовам та за спеціальними оздоровчими методиками», – каже директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.  

Відповідно до умов конкурсу, не менше 20% вихованців у новому закладі мають складати маленькі мешканці мікрорайону, які зареєстровані у загальній електронній черзі. У садочку має функціонувати не менше 5 груп, з яких як мінімум одна група – для дітей раннього віку. В цілому заклад повинен прийняти не менше 100 вихованців, але з можливим розширенням до 150 місць. Також переможець конкурсу зобов’язаний облаштувати нове приміщення обладнанням, устаткуванням та інвентарем для повноцінної роботи. 

Орендувати приміщення пропонується на 15 років без права викупу з обов’язковим збереженням цільового призначення як закладу дошкільної освіти. Термін подачі заявок на участь у конкурсі – до 28 листопада 2019 року включно. 

Нагадаємо, що, у рамках партнерства вінницьких дошкільнят із загальної черги прийматимуть у приватні дитячі садки. За рішенням виконкому міської ради, утримання дітей в таких закладах частково компенсують з бюджету за принципом «гроші йдуть за дитиною». Партнерів у реалізації проекту визначатимуть на конкурсній основі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *