Через порушення в інтернатах: депутати Вінницької облради пропонують Скальському звільнити двох підлеглих

Новини Вінниці

Постійна комісія Вінницької обласної ради з питань регулювання комунальної власності та приватизації рекомендувала голові ОДА Владиславу Скальському звільнити заступника Ігоря Івасюка та відсторонити від  роботи в.о. директора Департаменту освіти і науки Володимир Буняка. Причина – порушення, які останнім часом були помічені в закладах охорони здоров’я та освіти області.

  • Заслухано інформацію начальника відділу Регіонального представництва у центральних областях Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про виявлені недоліки під час моніторингових візитів до установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області: Плисківського психоневрологічного інтернату Погребищенського району; Буднянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Шаргородського району; Мурованокуриловецької загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів Вінницької обласної Ради; КНП «Тульчинський обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки», – йдеться  у звіті комісії

Після обговорення інформації, члени комісії вирішили звернутись до очільника обласної адміністрації із пропозицією звільнити підлеглих.

  • Звільнити із займаної посади заступника голови облдержадміністрації Ігоря Івасюка, який відповідає за реалізацію повноважень облдержадміністрації в соціальній та гуманітарній сферах; відсторонити в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимира Буняка як керівника галузевого органу виконавчої влади, що здійснює організаційно-методичне керівництво, контроль і нагляд за фаховою діяльністю шкіл-інтернатів та оголосити конкурс на посаду директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, – пропонують депутати

Також комісія рекомендувала керівникам галузевих департаментів облдержадміністрації

посилити контроль за фаховою діяльністю закладів та установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області та надати пропозиції щодо оптимізації мережі закладів та установ, які перебувають у їх компетенції.

Нагадаємо, поліція розслідує факт незаконного позбавлення волі підопічних Плисківського психоневрологічного інтернату. Зазначається, що підопічних на ніч закривали голими в одному з приміщень закладу. Хворі не мали можливості вийти в туалет і були вимушені справляти фізіологічні потреби на підлогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *