На Вінниччині розробляють туристичний проект навколо метеориту палеозойської ери

Новини Вінниці

Липовецька РДА та  Іллінецька ОТГ підписали меморандум про спільну реалізацію туристичного проекту «Астроблема» – мандруємо до метеориту палеозойської ери».

Для реалізації задуму створена спільна робоча група, яка працюватиме над підготовкою грантового проекту та розробкою детальних заходів щодо втілення його в життя. Кошторис проекту має скласти від 5 до 24 млн. грн. Фінансування відбуватиметься за рахунок Євросоюзу. Головне у проекті, який має міжрайонне значення, створення об’єктів інфраструктури на місці падіння метеориту. У даний час відбувається внесення пропозицій, виготовлення ескізів, різних міні – проектів, які матимуть можливість бути включеними до загального проекту. В РДА зазначають, що проект має на меті розвиток туристичного центру відпочинку на природі на межі двох районів. В ньому задіяні село Іванька Липовецького району та село Лугова Іллінецької міської об’єднаної територіальної громади Іллінецького району. Проектом має бути передбачено створення умов для проведення науково-дослідних експедицій, наукових семінарів, конференцій, «зелених уроків», екскурсій та інших заходів.
Для туристичної привабливості цієї місцевості – комплекс заходів із розбудови інфраструктури, інженерних мереж, комунікацій, санітарних зон, облаштування місць для відпочинку та фотозон.

Нагадаємо: Іллінецький кратер утворився близько 400 млн років тому після падіння метеорити. Він  лежить на 8 км на захід від міста Іллінці на межі Липовецького та Іллінецького районів між селами Лугова, Слобідка, Іваньки та Жорнище. На місці кратера планують видобувати алмази.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *