У водосховище на Вінниччини випустили майже 5 тонн риби

Новини Вінниці

Впродовж 1-8 листопада у Дмитренківське водосховище в районі села Крутогорб  Гайсинського району випустили 4 948 кг дволіток риби. Вселення здійснювалось за рахунок коштів користувача біоресурсів водосховища.

  • Варто відзначити, що з року в рік підвищується рівень соціальної та економічної свідомості користувачів водних біоресурсів, які із розумінням ставляться до такого важливого процесу, як вселення водних біоресурсів. Зариблення відбувається з метою збільшення видового різноманіття біоресурсів водних об’єктів області. Таким чином, завдяки збільшенню рибопродуктивності водойм, ми зможемо наситити український ринок власною якісною продукцією. Крім того, товстолобик та білий амур є природними біомеліораторами, які покращують якість води та запобігають її цвітінню в весняно-літній період, – зауважив начальник Вінницького рибоохоронного патруля Олексій Ягельський  

До водойми, зокрема, випустили 51 370 екз. (3 596 кг) товстолобика, 12 963 екз. (867 кг) білого амура та 6 399 екз. (485 кг) коропа.

До слова, 8 листопада у Вінниці зарибнювали Південний Буг.

За матеріалами: Вінницький Рибоохоронний Патруль

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *