Що експортують виробники Вінниччини до Євросоюзу

Новини Вінниці

Із початку 2019 року митницею було видано 4513 сертифікатів EUR.1 на товари, що вивозяться до Європейського Союзу. Ця цифра перевищила минулорічний показник на 1429 сертифікатів,  зростання експортних операцій вінницьких підприємств є очевидним.

За словами начальника Вінницької митниці, найбільше сертифікатів оформлялось до Польщі, Німеччини, Австрії, Румунії та Нідерландів. Серед інших країн-партнерів: Литва, Італія, Чеська Республіка, Швеція, Франція.

Щодо продукції, то вінницькі виробники найбільше експортують заморожені тушки та частини курчати, соєву та соняшникову олії, жир тваринного походження, яблука свіжі та яблучний сік, макуху, швейні вироби.

Статус уповноваженого (схваленого) експортера присвоєно 14 суб’єктам ЗЕД області.

Довідка. Сертифікат видається експортерам при ввезенні на митну територію країн ЄС, ЄАВТ та Чорногорії для підтвердження українського походження товарів при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Отримати консультацію щодо видачі сертифікатів форми EUR.1 у Вінницькій митниці, зацікавлені особи можуть за телефоном (0432) 66-96-32.

Із часу підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом Вінницькою митницею ДФС експортерам регіону було видано 15348 сертифікатів EUR.1.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області за матеріалами Вінницької митниці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *