На Вінниччині робітник птахофабрики помер після неякісного медогляду

Новини Вінниці

Спеціальна комісія управління Держпраці у Вінницькій області визнала смерть 53-річного підсобного робітника на птахофабриці у Ладижині нещасним випадком, пов’язаним з виробництвом. Чоловік помер від інфаркту на робочому місці.

За даними управління, 10 липня 2019 року о 02:00 у філії «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика» (м. Ладижин) на дільниці заморозки тушки, відпрацювавши зміну, 53-річний підсобний робітник відчув погіршення самопочуття і звернувся в медпункт. Медпрацівник викликав швидку допомогу. Однак лікарі не змогли допомогти.

Судова-медична експертиза виявила, що робітник помер внаслідок гострого трансмурального інфаркту нижньої стінки лівого шлуночка серця.

Під час розслідування встановлено, що у вересні-жовтні 2018 року чоловік перебував на стаціонарному лікуванні у терапевтичному відділенні Гайсинської районної лікарні та у кардіологічному відділенні обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова. з діагнозом: стабільна стенокардія напруги,ФК ІІ-ІІІ, а/с кардіосклероз, коронаросклероз аорти, переростаючи форма тріпотіння передсердь, ритм відновлений медикаментозно, фіброз МШП, легенева гіпертензія на АК і ТК СН ІІ з ФК 48%.

Вже 21 лютого 2019 року при проходженні спеціалізованої кардіологічної МСЕК йому призначили ІІІ групу інвалідності за загальним захворюванням із протипоказанням значних фізичних, динамічних та статичних навантажень. У березні працівник пройшов медогляд, в результаті якого був визнаний придатним до роботи за професією підсобного робітника і був допущенний на виробництво.

Вердикт експертизи: до смерті чоловіка призвело неякісне медобстеження, тому трагічний випадок був пов’язаний з виробництвом.

  • Причиною настання нещасного випадку стало неякісне проведення медичного обстеження – не враховано анамнезні дані захворювання потерпілого під час проходження ним медичного огляду (порушення ст.17 Закону України «Про охорону праці» та п. 2.6. додатку 4. Підпункт 2 Порядку проведення медичних оглядів, затвердженого наказом МОЗ України від 21.052007 №246). За висновком комісії зі спеціального розслідування, у зв’язку з тим, що смерть Р. настала внаслідок гострого трансмурального інфаркту нижньої стінки лівого шлуночка серця, при цьому під час проходження ним позачергового медичного огляду не враховані анамнезні дані захворювання, а робота, що виконувалась, протипоказана потерпілому, відповідно до підпункту 7 пункту 52 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року №337, даний нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом. На нього складено акт за формою Н-1/П. – зазначають в управлінні Державної служби з питань праці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *