У Вінниці пройде міжнародний фестиваль саксофонної музики

Новини Вінниці

У вихідні, 16–17 листопада вінничан та гостей міста запрошують на традиційний Міжнародний фестиваль саксофонної музики імені Адольфа Сакса «Vinnytsia Adolphe Sax Festival – 2019». У концертній програмі – виступ Нікіти Зіміна, володаря гран-прі найпрестижніших світових конкурсів саксофоністів, зокрема імені Адольфа Сакса в Бельгії. Також публіку потішить дует «Aliada» з Відня, який давав концерти у 30 країнах світу. Під час виступів звучатимуть академічні хіти у несподіваних інтерпретаціях, такі як «Кампанела» Паганіні чи «Венеціанський карнавал» Женіна. Несподіваним стане виконання на саксофонах концерту для гобоя Чімарози та подвійного скрипкового концерту Баха.

Окрім цього, за словами арт-директора фестивалю саксофонної музики Євгена Попеля, у рамках фесту на глядачів чекають ексклюзивні майстер-класи, експозиції ексклюзивних музичних інструментів від міжнародних компаній та незабутні концертні програми найпрогресивніших українських саксофоністів.

  • За час існування нашого фестивалю саксофонна культура України зробила шалений крок уперед, з’явилося багато чудових музикантів та колективів, які не поступаються закордонним колегам. У Європі наші саксофоністи нарозхват, і ми пишаємося, що на нашому фестивалі Vinnytsia Adolphe Sax Festival на одній сцені виступатимуть найкращі українські та зарубіжні виконавці, – відзначив Євген Попель

Під час першого дня майстер-клас для юних музикантів проведе президент Євразійської Асоціації саксофоністів Нікіта Зімін, відбудеться відкриття експозиції ексклюзивних музичних інструментів від міжнародних компаній, презентація нової моделі мундштука та демонстрація кінострічки про Адольфа Сакса. Завершиться перший день фесту концентром учнів спеціалізованих музичних навчальних закладів різних міст України та квартету Євгена Попеля.

Під час другого дня пройде  майстер-клас віденського саксофоніста Міхала Кнота. У Вінницькому коледжі культури і мистецтв ім. М. Леонтовича презентують експозицію ексклюзивних музичних інструментів. А фінальним акордом стане концерт за участі австрійського дуету «Aliada», Вінницького академічного камерного оркестру «Арката», Євгена Попеля і Нікіти Зіміна.

Олеся Шуткевич, «День»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *