Проти продажу землі: на Вінниччині фермери перекрили автотраси

Новини Вінниці Топ

Рух транспорту на трьох автошляхах області заблоковували сьогодні зранку сільгоспвиробники Вінниччини, долучившись до загальноукраїнської акції протесту «Ні розпродажу України!». Вони перекрили головні траси на Київ та Одесу, другорядну – у селищі Шпиків. Фермери кажуть, що у такий спосіб прагнуть привернути увагу центральної влади. Акцію називають попереджувальним сигналом для парламентарів, які вже на наступному тижні збираються ухвалити законопроект щодо ринку землі.

  • Нас вкотре обдурюють, – емоційно говорить фермер з Оратівського району. – Люди доведені до відчаю. У села забирають єдине, що залишилося – землю… Раніше нам обіцяли, що ринок землі відтермінують. Йшлося про те, що цей суперечливий для багатьох документ не розглядатимуть, поки не пройдуть парламентські слухання, заплановані на четверте грудня. А зараз законопроект до проекту порядку денного роботи Верховної Ради України наступного тижня.

Головним організатором акції виступила Всеукраїнська Аграрна Рада. За повідомленням прес-служби подібні акції відбуваються в різних регіонах України, при чому як на головних автомагістралях, так і на другорядних дорогах.

  • Аграрії обурені обманом та підступними діями влади у питаннях введення ринку землі, – повідомляє прес-служба організації. – Попри свої обіцянки не ставити на розгляд жоден з законопроектів щодо ринку землі, наступного тижня проект закону №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», яким відкривається ринок землі, включений до проекту порядку денного роботи Верховної Ради України наступного тижня. Це означає, що влада планує прийняти даний законопроект до проведення парламентських слухань щодо земельної реформи, які призначені на 4 грудня 2019 року.

Про перекриття автошляхів і проведення акції Всеукраїнська Аграрна Рада завчасно повідомила на своїй сторінці у соцмережі. Аграрії поводилися мирно і просили водіїв з розумінням поставитися до незручностей у пересуванні автошляхами.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *