У Вінниці відбувся концерт на честь Дня незалежності Польщі

Новини Вінниці

Польська громада Вінниччини відзначила 101-шу річницю з Дня відновлення незалежності Польщі. Урочистості відбулись 9 листопада в обласній філармонії.

Гостей філармонії зустрічали артисти танцювального колективу «Оксамитки» з міста Бар. Одягнені у національні польські костюми, вони запрошували відвідувачів до зали, де із концертом виступили музиканти-камералісти з Кракова.   

Як повідомляє пресслужба обласної ради, свято відвідав Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамяном Цярціньскі, якого супроводжувала дружина Марія.

  • Вітаю усю польську спільноту зі 101 річницею Незалежності, – сказав Дамян Цярціньскі. – Поляки в Україні мають можливість підтримувати культуру Польщі, культивувати польські традиції, звичаї, розмовляти польською, а українці лише в цьому нас підтримують. А скільки відомих талановитих поляків побували й проживали на території Вінниччини. 

Насолодилися концертом і представники дипломатичного корпусу, зокрема, заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Міхал Гергонь, представник військового аташе Республіки Польща в Україні, полковник Агнешка Мальчевська, духовенство, представники органів місцевого самоврядування, ректори університетів, директори музеїв, архівів, неурядових громадських організацій з Вінницької, Хмельницької, Житомирської та Чернівецької областей, представники мистецтва та бізнесу, а також представники польської громади, котрі проживають в Україні.

День незалежності Польщі – національне свято Республіки Польщі, яке щорічно відзначають 11 листопада на честь проголошення незалежності держави від Росії, Німецької імперії та Австо-угорської імперії 1918 року.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *