Вінниця впроваджує партнерство із приватними дитячими садками

Новини Вінниці

Вінницьких дошкільнят із загальної черги прийматимуть у приватні дитячі садки. За рішенням виконкому міської ради, утримання дітей в таких закладах частково компенсують з бюджету за принципом «гроші йдуть за дитиною». Партнерів у реалізації проекту визначатимуть на конкурсній основі.

У міській раді наголошують, що діти у таких садках отримають можливість навчатись за новаторськими методиками та інноваційними технологіями. Зокрема, використовуючи сучасні цифрові інтерактивні рішення, які допомагають більш легкому засвоєнню навчального матеріалу. Також вихованці з раннього віку  вивчатимуть іноземні мови та проходитимуть оздоровчі методики.

За умовами, визначеними виконкомом міської ради,  щоб надавати послуги маленьким вінничанам, приватний садок повинен мати ліцензію на право провадження освітньої діяльності у сфері дошкільної освіти. Окрім того, повинен бути забезпеченим педагогічними кадрами, матеріально-технічною базою, працювати відповідно до програм розвитку дітей, що відповідають вимогам Базового компонента дошкільної освіти. Тривалість перебування дитини в установі, як і у комунальних закладах, має бути не меншою дванадцяти годин з триразовим харчуванням. 

Таким чином, каже директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко, місто хоче стимулювати розвиток дитсадків різних форм власності, особливо в тих мікрорайонах, де існує черга в садки.

Частину вартості утримання дітей закладам-партнерам компенсують за принципом «гроші йдуть за дитиною» з міського бюджету. За розрахунок братиметься середня вартість утримання дітей в комунальних садках. Розмір батьківської плати за малечу із загальної електронної черги не повинен перевищувати встановлені нормативи. Пільгові категорії дітей утримуватимуться безкоштовно. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *