Чому вінницькі пільговики можуть не отримати допомогу по комуналці за жовтень, – пояснюють у Мінсоцполітики

Новини Вінниці

У жовтні пільговикам можуть не нарахувати державну допомогу за послуги житлово-комунального господарства через зміни механізму фінансування пільг. Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко під час брифінгу.

  • Враховуючи ситуацію, що відбувається вперше за історію України зміна механізму фінансування пільг, існують випадки, коли є ситуації невчасного або не в повному обсязі розрахунку розміру пільг, – зазначив Музиченко.

За його словами, реєстр, на базі якого відбувається на сьогоднішній день розрахунок пільг, створювався ще в 2003 році, а частина пільговиків і організацій-надавачів послуг невчасно подавало інформацію про зміну відповідних реквізитів, що, звичайно, вплинуло на некоректність обрахунку розміру пільг.

При цьому він додав, що органи соцзахисту отримали доручення максимально швидко зібрати дані й оновити інформацію щодо пільговиків.

  • Суми пільг обраховуються, починаючи із жовтня, і навіть якщо у листопаді не всі пільговики одночасно отримають на обліковий запис в Ощадбанку або в готівковому вигляді, в будь-якому випадку ці суми будуть дораховані і доплачені в наступному місяці, – додав Музиченко.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *