Вінницьким абітурієнтам: уже відомо, які завдання будуть на ЗНО-2020

Новини Вінниці

В Українському центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО) розповіли про структуру завдань та підрахунок балів на ЗНО-2020, пишуть Діалоги.

На сайті Українського центру оцінювання якості освіти, у розділі “ЗНО-2020” розміщені актуальні характеристики сертифікаційних робіт, критерії оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю та програми зовнішнього незалежного оцінювання.

У характеристиці сертифікаційної роботи з певного навчального предмета зазначено структуру тесту, кількість та типи завдань, наведено схему нарахування тестових балів і кількість балів, які можна отримати, правильно виконавши всі завдання тесту. Також вказано час, відведений на виконання тесту”, – йдеться у повідомленні.

В УЦОЯО зазначають, що ознайомлення з інформацією, зазначеною в характеристиці сертифікаційної роботи, допоможе випускникам шкіл раціонально розподілити час для написання тесту та виробити власну стратегію ефективної роботи під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Критерії оцінювання завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю містять розширену інформацію про нарахування балів за виконання завдань за певним критерієм.

Наприклад, після ознайомлення з критеріями оцінювання власного висловлення з української мови учасник тестування буде знати, з яких частин має складатися власне висловлення та наявність яких помилок призведе до зменшення кількості тестових балів під час оцінювання цього завдання.

Також в УЦОЯО повідомили, що фахівці Центру пояснюватимуть особливості виконання компетентнісних завдань у щотижневій рубриці “Готуючись до ЗНО” на сторінці Українського центру оцінювання якості освіти у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *