Спочатку – дитяча література: у Вінниці стартував VinBookFest

Новини Вінниці Топ

Протягом 1 та 2 листопада у Вінниці проходитиме книжковий фестиваль VinBookFest. Перший день присвячений дитячій літературі. У приміщенні Вінницького обласного академічного театру ляльок «Золотий ключик» розташувався ярмарок. Вінничани мають змогу не лише придбати книжки, а й поспілкуватись з авторами та отримати автографи.

Одним із хедлайнерів цього фестивалю по праву можна назвати Андрія Кокотюху – письменника та сценариста, який, до речі, воліє називати себе автором сюжетів для екранізації.

  • Я вважаю, якщо в Україні не можна книжку екранізувати, то її краще не писати. Тому що саме кіно сьогодні на підйомі й оскільки кіно має більший вплив і охоплює більшу аудиторію, то тільки через кіно найкраще в Україні просувати книжки. Свіжий приклад, коли вийшов фільм «Червоний» за моїм сценарієм – відразу після прем’єри було додруковано десять тисяч примірників. А після прем’єри серіалу за романом Володимира Лиса «Століття Якова» тридцять тисяч примірників було додруковано.

Андрій Кокотюха пише і для дорослих і для дітей. При цьому зізнається: дитяча книжка користується в нашій державі більшим попитом.

У Вінбукфесті беруть участь і вінницькі письменники. Роман  Крижанівський,окрім письменницького хисту, ще й видавець та власник мережі книгарень «Тут». Дитяча книжка його авторства –  це «Орден лицарів».

  • Це серія про кроликів супер-героїв, які рятують світ. Книжка для дітей 6-12 років, проте її купують і старші діти, тому що вона схожа дуже на комікс. Навіть дорослі цікавляться комікс культурою. Можна її читати і найменшим, як казку на ніч. Там багато ілюстрацій, доки діти роздивляються картинку йде розвиток подій. Зараз готується англомовна версія книжки, яка вийде у Сполучених Штатах Америки.

Книжку іноземною мовою представила на ярмарку ще одна вінницька письменниця Галина Рибачук-Прач.

  • Я сьогодні знайомлю своїх читачів з новою книжечкою «Грибні історії». Це віршовані оповідки. Також у мене є книжки «Капітан Одеса», «Святкові пригоди маленького мандрівника». Саме «Маленький мандрівник» був виданий у Берліні німецькою мовою. В даний момент вона продається лише на Амазоні. А оце у мене авторський екземпляр, якщо хтось захоче чи вивчає німецьку мову можна паралельно мати український і німецький варіант книжки.

На книжковому ярмарку також є місце для майстер-класів. Учасники та читачі сподіваються, що цей фестиваль відбуватиметься частіше ніж два рази на рік. Нагадуємо, що завтра, 2 листопада VinBookFest відкриває дорослу програму. Окрім ярмарку, відбудуться творчі зустрічі з Сергієм Татчиним, Наталкою Доляк, Андрієм Кокотюхою та багатьма іншими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *