Вінницька міська рада виділила кошти на погашення боргів водоканалу

Новини Вінниці Топ

Сесія міської ради, сьогодні, 1 листопада, виділила кошти, які допоможуть урегулювати фінансові відносини водоканалу з енергетиками. Про це інформує Depo.Вінниця.

Депутати під час сьогоднішньої сесії проголосували за надання фінансової підтримки «Вінницяміськтеплоенерго» у розмірі майже 5,3 млн грн для розрахунків з «Вінницяоблводоканалом», який, у свою чергу, має погасити частину боргу перед «Вінницяобленерго».

Крім того, депутати виділили ще 2,5 мільйонів цільової субвенції для обласного бюджету, щоб обласна рада перерахувала ці кошти «Вінницяоблводоканалу». Ця  сума призначенв для погашення боргів, зокрема усунення касового розриву, перед ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ».

Коментуючи ухвалене рішення, міський голова Сергій Моргунов зазначив, що муніципалтітет чекає на важливі кроки з боку обласної ради, якій підпорідковується водоканал.

  • Ми виділяємо кошти для ліквідації заборгованості облводоканалу перед енергетиками. На сьогодні важливо, щоб обласна рада теж прийняла швидко два рішення: зокрема щодо направлення ресурсу, який ми передаємо обласному бюджету, на покриття касового розриву водоканалу. Друге – це реакція на рішення міської ради щодо передачі облводоканалу в комунальну власність міста. Я наголошую на тому, що для нас це важливе питання, і ми повинні прийняти підприємство у власність: провести відповідний аудит, інвентаризацію. Якщо буде необхідність, то ухвалити відповідні кадрові рішення. Також визначити стратегію даного комунального підприємства і суттєво вплинути на покращення надання послуг якості питної води та виконати врешті реконструкцію очисних споруд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *