Вінничани обійшли закон і двічі безплатно отримали земельні ділянки: повертатимуть через суд

Новини Вінниці

Жмеринською місцевою прокуратурою Вінницької області виявлено  факти повторного використання фізичними особами права на отримання в приватну власність двох земельних ділянок, загальною площею 4 га, для ведення особистого селянського господарства в межах території Жмеринського району.

Нагадаємо, відповідно до ч. 1 ст. 121 Земельного кодексу України, громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності для ведення особистого селянського господарства – не більше двох гектарів.  Тому керівником Жмеринської місцевої прокуратури до суду скеровано дві позовні заяви про визнання незаконними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру та витребування земельних ділянок у власність держави.

Жмеринським міськрайонним судом підтримано позицію прокуратури та, за результатами розгляду позовних заяв, ухвалено рішення про задоволення позовних вимог.

На даний час місцевою прокуратурою вживаються заходи щодо виконання судових рішень шляхом повернення вказаних земельних ділянок у державну власність.


За інформацією: пресслужба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *