Вінниччина представила три масштабні проєкти на інвестфорумі в Маріуполі

Новини Вінниці

Сьогодні, 29 жовтня, на першому інвестиційному форумі в Маріуполі за участі президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, Вінниччина представила три масштабні  проєкти, як найбільш привабливі до залучення інвестицій:

проєкт «Розвиток Міжнародного аеропорту “Вінниця”. Реалізація даного проєкту має на меті реконструювати штучну злітно-посадкову смугу, перон, засоби посадки, світлосигнальну систему та радіонавігацію. Крім того, будівництво мультимодального вантажно-логістичного центру дасть змогу збільшити попит на експорт товарів та імпортних поставок електронної комерції, дозволить скоротити ланцюги поставок, оптимізувати товарні потоки, підвищити маневреність поставок, пришвидшити та оптимізувати надання митних, брокерських та інші необхідних видів послуг. Загальний обсяг капітальних вкладень на реалізацію даного проєкту передбачає понад 135 млн дол.

проєкт «Курортополіс Хмільник». Основна мета проєкту – це створення умов для стимулювання інвестиційної та інноваційної діяльності, спрямованої на збереження і ефективне використання природних лікувальних ресурсів курорту державного значення Хмільник, прискорення економічних реформ в лікувально-оздоровчій галузі та розвитку лікувального та оздоровчого туризму, створення центру радонотерапії європейського значення.

Враховуючи наявну потужність об᾽ємів видобутку радонових вод та використовуючи існуючий потенціал санаторно-курортних закладів, на території міста пропонується будівництво нового санаторно-курортного закладу в лісовій зоні, медичного центру надання діагностичних та консультативних послуг, а також розширення туристично-розважальної інфраструктури.

Період впровадження бізнес-проєкту 12-48 місяців, а орієнтовна сума інвестицій загалом становить близько 100 млн дол.

–  проєкт «Будівництво мостового переходу через р.Дністер». Так як Вінницька область розташована в центрі України і на південному-заході, по річці Дністер межує з Республікою Молдова, то будівництво мосту через річку Дністер між м. Ямпіль (Ямпільський район Вінницької області) та с.Косеуць (район Сорока Республіки Молдова) дозволить сформувати найкоротший шлях (скорочення шляху до 400 км) з Прибалтики і Азії на Балкани, а також з центральних та східних областей України до країн Європи, поліпшить соціально-економічну ситуацію України і Республіки Молдова, а також забезпечить стабільність розвитку даного регіону.

Актуальність та необхідність даного проєкту була підтримана Урядами Республіки Молдова та України.

Строк реалізації інвестиційного проєкту, в тому числі і за етапами, і строк введення в експлуатацію основних засобів складає 48 місяців.

За попередніми підрахунками, орієнтовна розрахункова вартість реалізації інвестиційного проекту 1 181 400 тис. грн / 48,4 млн дол.

Крім того, Вінниччина позиціонувала себе як один із найбільш перспективних для економічного, промислового та туристичного розвитку регіонів України. Налагоджені партнерські відносини між владою, громадськістю та бізнесом, створені умови для самореалізації жителів області, розширюються ділові зв’язки з бізнес-партнерами багатьох країн світу, а також забезпечується зростання обсягів інвестицій до перспективних галузей економіки області, розширюються напрямки їх залучення.

За інформацією: www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *