ВНТУ та університет Вітовта Великого спільних проводитимуть дослідження для масштабних проектів

Новини Вінниці

Вінницький національний технічний університет уклав угоду про співпрацю із університетом Вітовта Великого, що діє у місті Каунас (Литва). Документ передбачає співробітництво навчальних закладів, зокрема проведення спільних наукових досліджень у галузі транспортних й інформаційних технологій, машинобудування, теплової енергетики та відновлювальних джерел. Підписання угоди відбулося під час науково-практичної конференції «Сучасні технології та перспективи розвитку автомобільного транспорту», що днями пройшла у ВНТУ за участі науковців з різних міст України.

  • Конференція була присвячена Дню працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства, а також ювілею – 40-річчю кафедри ВНТУ «Автомобілі та транспортний менеджмент». Крім насиченої та плідної роботи науковців, вона запам’ятається підписанням угоди про співпрацю в напрямку науки та освіти з університетом Вітовта Великого, – інформує університетське видання «Імпульс». – Тепер обидві сторони будуть співпрацювати як міжнародні партнери для проведення спільних науково-технічних досліджень у великих науково-дослідних проєктах та науково-дослідних платформах високого рівня, замовлених урядами та підприємствами України та Литви. Також у рамках угоди відбуватимуться обміни співробітниками і можливо навіть студентами.

До слова, що у 2022 році університет Вітовта Великого, або як його називають в Литві університет Вітаутаса Великого, буде святкувати 100-річчя свого існування. З моменту відкриття заклад називався університет Литви і був перейменований з нагоди 500-ї річниці смерті Вітовта Великого, знаменитого великого князя литовського, життя якого тісно пов’язане з історією України. Сьогодні університет входить в Асоціацію європейських університетів, Європейську асоціацію міжнародної освіти.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *