У Вінниці живуть 15 сімей із всиновленими дітьми

Новини Вінниці

У Вінниці проживають 15 прийомних сімей, в яких виховуються 17 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також 2 особи із числа дітей-сиріт. На обліку у службі у справах дітей перебуває 234 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування, при чому 208 дітей (88,9%)  – у сімейних формах виховання (158 – під опікою громадян, 47 – у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, 3 дитини у сім’ях родичів/знайомих).

Такі статистичні дані наводять у міській раді. У муніципалітеті додають, що на обліку також знаходяться 134 дитини, які проживають у сім’ях, в яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків; 7 дітей, потерпілих від насильства в сім’ї; 3 дітей, які залишають місце постійного проживання; 26 дітей, які скоїли правопорушення; 57дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Для покращення взаємовідносин між всіма членами родини, служба у справах дітей протягом 2019 року продовжувала реалізовувати проект «Культурний простір». Для забезпечення захисту дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів в зоні проведення АТО/ООС, працівники служби проводять роботу щодо надання відповідного статусу дитини. У рамках роботи батьківського всеобучу проводяться лекції, тематичні батьківські збори, бесіди за круглим столом, індивідуальні та групові консультації тощо. Проводиться робота по правовому вихованню дітей та батьків. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *