Вінницький технічний університет співпрацюватиме з литовськими колегами

Новини Вінниці

Вінницький національний технічний університет уклав угоду про співпрацю із  університетом Вітовта Великого, місто Каунас (Литва). Документ, що передбачає співробітництво навчальних закладів у галузі науки та освіти, був підписаний під час XII міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні технології та перспективи розвитку автомобільного транспорту». Форум відбувся у стінах ВНТУ 21-23 жовтня.

Університетське видання «Імпульс» інформує, що співпраця вишів відбуватиметься  в напрямку транспортних та інформаційних технології, машинобудування та виробництва обладнання, технології автоматизації, теплової енергетики  та відновлювальних джерел енергії.

Передбачено, що обидві сторони будуть співпрацювати як міжнародні партнери для проведення спільних науково-технічних досліджень у великих науково-дослідних проектах та науково-дослідних платформах високого рівня, замовлених урядами та підприємствами України та Литви. А також в рамках угоди планується, що науково-педагогічні співробітники будь-якої сторони будуть направлятися до іншої сторони для виконання спільних науково-дослідних програм.

Слід відзначити, що у 2022 році Університет Вітовта Великого, або як його називають в Литві Університет Вітаутаса Великого, буде святкувати 100-річчя свого існування. З моменту відкриття заклад називався Університет Литви і був перейменований з нагоди 500-ї річниці смерті Вітовта Великого, знаменитого великого князя литовського.

Сьогодні університет входить в Асоціацію європейських університетів, Європейську асоціацію міжнародної освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *