Ломаченко став “франчайзинговим” чемпіоном WBC

Новини України

Український боксер Василь Ломаченко отримав статус “франчайзингового” чемпіона за версію WBC, передає  пресслужба WBC.

Чемпіон світу з боксу за версіями WBA, WBO та WBC, українець Василь Ломаченко отримав статус “франчайзингового” чемпіона WBC після голосування керівників відповідної ради боксерської організації.

Вручення нагороди було зроблено на 57-й щорічній конвенції WBC в готелі Grand Oasis в Канкуні (Мексика).

Даний статус присвоюється особливим бійцям-володарям поясу WBC, які після закінчення кар’єри стають “почесними” чемпіонами версії. Титул не можна передати іншому боксеру, він дається ексклюзивно конкретному бійцеві. Також рада персонально прийматиме рішення по кожному потенційному супернику чемпіона в кооперації з промоутерами з його команди.

Золотий медаліст Олімпіади, чемпіон світу у другому професійному поєдинку, чемпіон світу в трьох вагових категоріях, який вражає всіх своєю швидкістю, технікою та яскравістю. Він попросив поборотися за наш пояс і виборов його у неймовірному стилі”, – йдеться у повідомленні WBC.

В серпні цього року українець виборов вакантний титул WBC, подолавши британського боксера Люка Кемпбелла в Лондоні. Після цього президент WBC Маурісіо Сулейман розповів про початок переговорів стосовно надання статусу “франчайзингового” чемпіона українцю.

Після рішення ради WBC американський боксер Девін Хейні, в свою чергу, переведений зі статусу “тимчасового” в ранг повноцінного чемпіона WBC, зайнявши пояс Ломаченка. Сам Хейні не раз заявляв про бажання провести поєдинок проти українця.

Ломаченко став другим, кого WBC наділив статусом “франчайзингового” чемпіона WBC після мексиканця Сауля Альвареса.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *