Український морпіх Олексій Бобчинець візьме участь у Марафоні морської піхоти США

Новини України

У 44-у Марафоні морської піхоти США, започаткованому в 1975 році, візьме участь військовослужбовець від українських ВМС старший лейтенант Олексій Бобчинець. Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗС України.

27 жовтня у Вашингтоні відбудеться 44 Марафон морської піхоти США, в якому беруть участь тисячі людей із майже 60 країн світу, у тому числі тисячі поранених військовослужбовців, ветеранів бойових дій. Цього року серед них буде офіцер Військово-морських сил Збройних Сил України старший лейтенант Олексій Бобчинець”, – йдеться в повідомленні.

Командувач ВМС України адмірал Ігор Воронченко привітав офіцера, який з успішністю пройшов усі відбіркові випробування й отримав можливість показати світові гарт українського воїна. “Упевнений, що ти покажеш на що здатний, чим піднімеш на вищий щабель прапор ВМС ЗС України”, – сказав Воронченко.

Старший лейтенант Бобчинець проходив службу в 137 окремому батальйоні морської піхоти, під час виконання завдань у Павлополі отримав мінно-вибухову травму, внаслідок якої йому ампутували кінцівку. Незважаючи на це, Олексій активно займається спортом – недавно брав участь в запливі з десантуванням штурмовим способом на воду і подоланням відстані в 1 милю в пам’ять про подвиг офіцера Морської охорони Держприкордонслужби Дениса Петухова.

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *