Шість медалей та оплески німецької публіки: жовтень видався «врожайним» для вінницьких боксерів

Новини Вінниці

Протягом жовтня вінницькі боксери привезли додому шість нагород. Як інформує видання Вінниця.Info, спортсмени вибороли медалі на чемпіонаті України та під час змагань у Німеччині. Тренери вінницьких чемпіонів розповіли журналітсам про досягнення своїх підопічних.

З 7 по 13 жовтня Одеса приймала чемпіонат України з боксу серед юніорів, який присвячений пам’яті майстра спорту СРСР Романа Песіна. Його учасниками стали 16 вінничан.

  • Ми маємо три других місця – Максим Майданець, Олександр Яровий та Максим Горбань. Матвій Шамалюк виборов третє місце. Для вінницьких спортсменів це вкрай важливі змагання. Формується збірна команда України. Хлопці доклали багато зусиль, були і піт, і кров, але показали гарний результат, – говорить старший тренер збірної серед юніорів Олексій Литвинюк.

Вінничан також готували: Денис Осадчук, Микола Шамалюк, Сергій Жураківський та Микола Маньковський.

Перемога у цьому чемпіонаті відкрила юним боксерам шлях до збірної України та до участі у чемпіонаті Європи.

Для Матвія Шамалюка це перші змагання такого рівня. Хлопець виборов третє місце. Зізнається, задоволений таким результатом.

Максим Горбань мав досвід участі в чемпіонатах України, але раніше йому не вдавалося отримати призове місце. Цьогоріч, провівши чотири бої, повернувся додому зі «сріблом».

Олександр Яровий – найдосвідченіший боксер команди. Серед його досягнень – два других місця і два третіх місця на чемпіонатах України. На турнірі пам’яті Романа Песіна хлопець піднявся на другу сходинку п’єдесталу.

Максим Майданець – «срібний» фіналіст турніру у Словаччині, тричі брав участь у чемпіонатах України, але вперше став призером. Вінницький спортсмен зізнається, що мав гідних суперників,тому задоволений своїм результатом, а саме – другим місцем.

А вже із 17 по 20 жовтня вінничани у складі збірної боксували на ринзі в Німеччині. У місті Лар відбулася товариська зустріч між командами двох країн, що закінчилася з рахунком 8/2 на користь українців. Глядачі аплодували нашим спортсменам і просили зробити спільне фото.

У складі збірної були хлопці з Вінниці – Геннадій Масленніков, Ігор Ковтун та Максим Жигаров.

  • Всі чудово відпрацювали. На жаль, Максиму Жигарову не підняли руку, але він гарно себе проявив. Тому ми вважаємо, що результат був несправедливий. Вже через два місяці Ігор Ковтун і Максим Жигаров будуть пробувати себе у дорослому боксі. Це безцінний досвід для того, щоб перевірити себе у дорослому боксі, де немає шоломів, є небезпека отримати якесь розсічення. До того ж, змагання за кордоном мають певну психологічну підготовку – незнайомі суперники. Якщо в Україні всіх опонентів знають в обличчя і не раз ними боксували, то тут були зовсім інші емоції, з якими потрібно боротися, – зазначає старший тренер збірної команди України серед чоловіків до 22 років Сергій Глущенко.

Тренер розповідає, що німці дуже приязно прийняли українських спортсменів, а після завершення поєдинків зустріли їх в залі – з оплесками.

  • Коли закінчився останній поєдинок, ми всією командою зібралися у роздягальні і вирішили зробити командне фото. Щоб був гарний фон, вийшли до рингу. Коли ми вийшли в зал, неочікувано для нас, глядачі почали аплодувати. Це стало сюрпризом, люди просили спільне фото і бажали успіху, – пригадує Сергій Глущенко.

Важливо, що збірна команда до 22 років останні роки на чемпіонаті Європи займає провідні місця. У 2017 році в чемпіонаті Європи брав участь Віталій Терещук, який посів 5 місце. Минулого року – Олексій Токарчук став чемпіоном Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *