Вінничан вчили перезапускати серце

Новини Вінниці

Сьогодні, 16 жовтня, на Європейській площі у Вінниці вінничан і гостей міста вчили навичкам базисної підтримки життя при зупинці серця. Серія заходів проходила в рамках «Всесвітнього Дня Перезапуску Серця». Акція спрямована на те, аби донести, що кожна людина у світі може врятувати життя.  До того ж, навичками проведення серцево-легеневої реанімації має володіти кожен свідомий громадянин. Яна Скоробагач – інструктор Всеукраїнської Ради Реанімації, розповіла про свою роль під час навчань.

Ми навчимо і покажемо як правильно надавати до медичну допомогу якщо раптово побачили, що людина знепритомніла. Організована акцію Європейською Радою реанімації. Такий захід проводиться в 27 містах України.

Розпочалась акція з представлення:інструктори Всеукраїнської Ради Реанімації показали вінничанам, як правильно реанімувати хворого за наявності дефібрилятора. Презентація проходила на манекені. Після презентації кожен охочий міг потренуватись надавати першу допомогу при зупинці серця.

Вінничанка Наталя, проходила повз. Каже, хоч і поспішала, спинилась, аби дізнатись більше інформації та спробувати на практиці реанімувати людину.

Зі мною одного разу сталась така пригода. Мамі стало погано в середмісті. Я викликала швидку, але все одно доки карета їхала, я була безсила, бо ж не знала, що робити. Тепер знатиму.

На жаль, на сьогоднішній день тільки в 1 з 5 випадків позалікарняної зупинки серця проводиться реанімація свідками події. При зупинці кровообігу, без проведення дефібриляції, вже через 7-10 хвилин наступають незворотні зміни в головному мозку.  При цьому, середній час доїзду бригади швидкої допомоги в такому місті, як Вінниця становить 10 хвилин. Організатори акції, що проходить під гаслом «Врятуй життя – перезапусти серце!» впевнені, підготовлені вінничани зможуть допомогти, якщо чітко знатимуть порядок дій при раптовій зупинці серця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *