На Японію насувається потужний тайфун Хаґібіс – 19-й за рік

Новини Світу

Прем’єр Японії Сіндзо Абе доручив ужити всіх заходів безпеки у зв’язку з тайфуном Хаґібіс, що насувається на країну .Про це повідомляє Japan Times.

Уряд посилює пильність у зв’язку з тайфуном“, – заявив прем’єр-міністр Сіндзо Абе на засіданні бюджетного комітету Палати представників у четвер.

Як нагадує видання, щодо тайфуну Факсай адміністрацію прем’єр-міністра Абе звинуватили у відсутності проведення нарад міністрів до або після стихійного лиха. Цього разу уряд заздалегідь вживає контрзаходів, підкреслюючи свою готовність до Хаґібісу, 19-го тайфуну в цьому році.

У четвер уряд провів нараду з управління стихійними лихами серед посадових осіб відповідних міністерств і відомств. За словами головного секретаря кабінету міністрів Йосіхіде Сугі, уряд прийме рішення про проведення зустрічі на рівні міністрів після всебічного розгляду «різних факторів».

Як повідомляє NHK, метеорологи прогнозують обвал тайфуну Хагибис на берег в районі Токай або Канто в суботу. За попередніми оцінками, тайфун може зрівнятися за силою з тайфуном Іда, який вирував у країні в 1958 році і забрав життя понад 1200 людей.

Фото: JAPAN METEOROLOGICAL AGENCY / VIA KYODO, www3.nhk.or.jp

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *