На Вінниччині переселенець-захисник України отримає гроші на придбання житла

Новини Вінниці

На Вінниччині родина переселенця – учасника бойових дій на Донбасі отримає 1 008 973 гривень на придбання житла. Відповідне рішення вчора, 7 жовтня, ухвалила обласна комісія  з питань розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам між районними та міськими бюджетами для виплати грошової компенсації на отримання житла для деяких категорій громадян, а також членів їхніх сімей.

Зазначається, що чоловік, якому передадуть кошти державної субвенції, є інвалідом війни ІІІ групи.

До слова, нове житло родина отримає відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2019 року № 680-р «Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України».

Для довідки:

У 2019 році, відповідно до розпоряджень Кабінету Міністрів України від 12 червня 2019 року № 418-р «Про затвердження розподілу деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству соціальної політики на 2019 рік» та №421-р «Про розподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству соціальної політики на 2019 рік», грошову компенсаційну виплату на загальну суму 20 486 420 гривень отримали 23 сім’ї. З них:

– 9 сімей загиблих, померлих учасників бойових дій;

– 8 сімей осіб з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи;

– 4 сім’ї осіб з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав;

– 1 сім’я особи з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи – внутрішньо переміщеної особи;

– 1 сім’я особи з інвалідністю II групи внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі в Революції Гідності.

Станом на 07.10.2019, житло придбали 13 сімей вищезазначених категорій осіб на загальну суму 12 346 680 гривень.

За матеріалами: http://www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *