Приховав нестачу: на Вінниччині майора з бази боєприпасів підозрюють у хабарництві

Новини Вінниці Топ

У понеділок, 7 жовтня, військова прокуратура Вінницького гарнізону повідомила про підозру у вимаганні та одержанні хабара заступнику командира з матеріально-технічного забезпечення 222 Центральної артилерійської бази боєприпасів. До суду скеровано клопотання про обрання офіцерові запобіжного заходу.

За даними відомства, майор ЗСУ отримав 15 тисяч гривень від колишнього військовослужбовця цієї ж військової частини за те, що не ініціюватиме проти нього службове розслідування щодо нестачі військового майна. Зазначається, що вказане майно було закріплене за  одним із прапорщиків.

Підозрюваному майору інкримінують  ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України  (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *