Бійка, постріли, заручник: на Вінниччині чоловік поневолив гостя, який нібито образив його собаку

Новини Вінниці Топ

У Корделівці Калинівського району чоловік тримав у заручниках гостя, який, нібито, чіплявся до його улюбленого собаки. Постраждалий отримав численні побої, у лікарні йому видалили селезінку. Конфлікт через чотирилапого супроводжувався стріляниною.

За словами начальника Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Юрія Педоса, 6 жовтня двоє 24-річних товаришів прийшли в гості до 32-річного знайомого, аби пограти у комп’ютерну гру. Згодом компанія перемістилась до гаража, де знаходились ще двоє чоловіків.

За попередніми даними, знайомі спілкувалися та випивали, аж раптом господар почав сваритися на одного з гостей, за те, що він ображає його собаку. На цьому ґрунті виник конфлікт та бійка, гість отримав численні травми. Приятель побитого подзвонив знайомому, щоб той приїхав на машині, аби забрати їх. Коли ж прибула «підмога», господар почав відстрілюватися з рушниці «Сайга», яку, зрештою, викинув у ставок. Внаслідок пострілів було пошкоджено автівку.

Одному з потерпілих все ж таки вдалося вирватись, іншого ж закрили у гаражі і не випускали. За викликом одного з місцевих мешканців прибули правоохоронці. Для звільнення побитого чоловіка був розроблений план «Заручник».

  • Повідомлення про те, що в селі була стрілянина, і що є потерпілі, серед яких один залишився у підвалі побитий,  було для нас серйозним викликом. Ми не розуміли ні мотивів зловмисника і не знали, в якому стані заручник: чи він живий, чи,  може, потребує негайної медичної допомоги, – пояснив головний поліцейський області 

Домогтися, аби господар будинку пішов на контакт із правоохоронцями, було непросто, каже начальник обласної поліції, але, зрештою, вдалося вмовити його мирно здатись. Зайшовши на територію будинку, поліцейські були шоковані станом заручника.

  • Коли ми зайшли в гараж, знайшли його лежачим на підлозі. Риси обличчя в нього майже «пропали», так сильно його побили. Наразі йому зробили операцію з видалення селезінки, – сказав Юрій Педос 

Господаря будинку та його 34-річного приятеля затримали і помістили до слідчого ізолятору. Слідчим управлінням відкрито два кримінальних провадження: за ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст.15 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство). За такі злочини може загрожувати до 15 років ув’язнення.  

З території будинку вилучили пристрій для відстрілу гумових куль, магазини до пістолета «Форд 12», стріляні гільзи від «Сайги» та марихуану.

До слова, як стало відомо «Вінниця.ОК», собака, через якого і розпочався конфлікт, великий, приблизно 50 сантиметрів у холці, тож навряд чи не зміг би відлякати від себе людину, яка йому не подобається. 

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *