На Вінниччині презентують мистецький проєкт «Шляхами тканої Буші»

Новини Вінниці Топ

Наступної неділі, 13 жовтня,  на території історико-культурного заповідника «Буша» (с. Буша Ямпільського району) відбудеться презентація мистецького проєкту «Шляхами тканої Буші», який став одним із переможців конкурсу культурно-мистецьких проєктів «Малі міста – великі враження», започаткованого Міністерством культури України.

За умовами конкурсу проєкт отримав фінансування з державного бюджету  (900 тис. грн.)  та співфінансування з обласного бюджету (400 тис. грн.). Це перший, і поки єдиний, проєкт в Україні, який передбачає відтворення повного процесу виготовлення ткацького виробу.

Першийетапом реалізації проєкту – створення інтерактивного Музею ткацтва. Другий етап – навчання з різних технік ткацтва для місцевих жителів. У навчанні, яке триватиме  з 5 до 11 жовтня,  беруть  участь провідні майстри з різних регіонів України. За умовами проєкту, все устаткування залишиться в інтерактивному Музеї ткацтва, на якому будуть проводитися майстер-класи для школярів, людей з інвалідністю, туристів та всіх бажаючих навчитися ткацькому ремеслу.

12 жовтня в Буші відбудеться «круглий стіл» щодо подальшого розвитку й популяризації ткацтва в Україні та на Вінниччині, зокрема. Наукові напрацювання щодо виникнення, збереження та розвитку ткацтва є важливим підтвердженням наявності елементів нематеріальної культурної спадщини Буші, навколишніх сіл Ямпільського району та як наслідок, будуть внесені до Обласного та Національного переліків нематеріальної культурної спадщини.

13 жовтня в Буші  відкриють пам’ятний знак «Без кореня – нескорені» та  інтерактивний Музей ткацтва. Відвідувачам запропонують виставки килимів майстрів народного мистецтва, виступи Національного академічного оркестру народних інструментів України, кінного театру та інших творчих колективів.

Для гостей свята передбачена чартерна програма – автобуси маршрутом «Вінниця – Буша – Вінниця».

Від’їзд від Центрального автовокзалу м.Вінниці – 1130.

Прибуття в Бушу – 1430.

Виїзд з Буші – 1900.

Прибуття на Залізничний вокзал м.Вінниці – 2200.

Для учасників чартерних рейсів гарантовано: комфортабельне місце в автобусі, місце для перегляду концерту, безкоштовні екскурсії, козацький куліш та 30% знижка на проїзний квиток.

Вартість чартерної програми – 300 грн.

Квитки на сайті: AFISHA.VN.UA

Телефон: (0432) 69-00-25.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *