За інновації у міському транспорті: Вінниця отримала міжнародну премію CIVITAS 2019

Новини Вінниці

Вінниця отримала європейську відзнаку у сфері сталої міської мобільності та чистого транспорту CIVITAS 2019 у номінації Bold Measure Award. Церемонія нагородження пройшла учора, 3 жовтня, в австрійському Граці. В інших номінаціях відзначили Стокгольм, Антверпен і Бремен.

Як йдеться у повідомленні на сторінці міського голови Сергія Моргунова, Європейська Комісія присудила премію місту над Бугом за впровадження інноваційних підходів у сфері міського транспорту.

  • Містом вже курсує 10 модернізованих трамваїв під власним брендом VinWay. А цього року розпочали амбітний проект зі зборки тролейбусів VinLine. Технології, застосовані у нових тролейбусах, дозволяють економити 40% електроенергії. Цікаво, що наше місто другий рік поспіль привертає увагу європейських фахівців у сфері транспорту та мобільності. У 2018-ому CIVITAS вже відзначала наші успіхи, а цього року – Вінниця перемогла. Нагадаю, що ми першими в Україні приєднались до цієї ініціативи у 2015 році. І сьогодні дуже приємно, що Вінницю розглядають як приклад для наслідування та вивчення досвіду іншими містами Європи. Переконаний, що новаторські рішення сьогодні необхідні для подальшого розвитку Вінниці як комфортного міста. І наша команда буде далі працювати для вдосконалення транспортної інфраструктури та сталої міської мобільності, – йдеться у дописі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *