Лукашенко закликав Україну допомогти Білорусі з розвитком галузі ракетобудування

Новини України

Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав Україну допомогти його країні розвинути галузь ракетобудування. Про це він сказав під час Другого форуму регіонів України і Білорусі, що проходить у Житомирі.

  • Ми сьогодні, напевно на злобу дня, зайнялися ракетобудуванням. Ми ніколи цим не займалися за радянських часів. Життя до цього підштовхнуло. У вас ця школа є. Будь ласка, ви нам допоможіть. Ми не за п’ять років освоїмо цю програму, а за півтора-два. А ми прийдемо з тим продуктом, товарами і технологіями до вас і будемо розвивати те, що ніколи не розвивалося у вас, але дуже потрібно, – сказав він.

При цьому Лукашенко додав, що обидві країни повинні продовжувати практику створення спільних підприємств.

  • Якщо ми з кимось в Україні маємо спільне підприємство, то і з іншого боку це немаленьке підприємство. Нехай це дев’ять-десять спільних підприємств, але вони мають величезну валову продукцію. Це – величезні підприємства. І цим шляхом ми готові йти, і з президентом (Володимиром Зеленським – УНІАН) підтвердили в наших переговорах. Ми і надалі будемо створювати спільні підприємства, – сказав він.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *