У Вінниці відкриють перший в Україні муніципальний інноваційно-технологічний парк

Новини Вінниці

Перший в Україні муніципальний інноваційно-технологічний парк, спрямований на підсилення існуючих та створення нових високотехнологічних та креативних індустрій, створять у Вінниці. Концепцію розвитку об’єкту, сьогодні, 4 жовтня, ухвалила міська рада.

Як повідомляється на сайті муніципалітету, територія інноваційного парку включатиме приміщення за адресою 600-річчя, 21 і 600-річчя, 21а (колишня будівля заводу «Кристал»). Там розмістяться класичні та клубні офіси, публічні простори, коворкінг, конференц-зал, Fab Lab та лабораторії, навчальні центри для дітей та дорослих, Центр розвитку підприємництва, КП Вінницький муніципальний центр інновацій, відділення банку.

У цільовій аудиторії об’єкту – нноваційні компанії, R&D-центри, провайдери освітніх послуг, провайдери професійних послуг зможуть винаймати офіси і ставати резидентами інноваційного парку. Суб’єкти господарювання, студенти, діти зможуть стати постійними відвідувачами інноваційного парку, приходити на відкриті заходи і користуватись послугами для нерезидентів. Асоціації підприємців зможуть використовувати ІТП «Кристал» як майданчик для проведення заходів. 

На локаціях парку відбуватимуться конференції та форуми, лекції, воркшопи, освітні курси, хакатони. Відбуватиметься налагодження контактів: формальні та неформальні заходи для нетворкінгу, культурні та спортивні заходи, ярмарки вакансій, зустрічі представників міської ради та бізнесу. Також проходитимуть заходи для розвитку бізнесу: інформаційна та консультаційна підтримка, менторські, інкубаційні, акселераційні програми тощо.

За планом, парк стане сучасним місцем, де започатковують і розвивають бізнес, налагоджують контакти, навчаються і отримують натхнення. При створені концепції парку було враховано досвід функціонування, передумови розвитку та принципи роботи успішних інноваційних парків світу.

У міськраді зауважують, що поява об’єкту також сприятиме створенню понад 500  нових робочих місць, посиленню компетенцій містян, підвищенню конкурентоздатності міста, розвитку муніципальної інфраструктури і залученню інвестицій.  Молодь отримає можливість реалізувати свій потенціал, будувати кар’єру, втілювати інноваційні ідеї і підвищувати кваліфікацію, не покидаючи громаду. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *