У Вінниці облаштовують зелену зону навколо озера на Максимовича

Новини Вінниці

Капітальний ремонт зеленої зони біля озера на перехресті вулиці Максимовича та Хмельницького шосе, що розпочався навесні,  виходить на фінальний етап. У міськраді планують, що після завершення робіт оновлена територія стане частиною міського зеленого каркасу, який включає Лісопарк,  реконструйований  проспект Космонавтів та парк Дружби народів.

Проектом проведення робіт було передбачено розчистку озера, укріплення берегів, облаштування сучасного освітлення, встановлення вуличних меблів, додаткове озеленення території тощо. Після проведення капремонту ця територія розвиватиметься як міський публічний простір.

Проектом капітального ремонту передбачено також вимощення плиткою площі навколо озера та пішохідних алей, одна з яких виходить на хмельницьке шосе – її мають поєднати з доріжкою, яка веде до лісопарку. Крім того, міський голова Сергій Моргунов доручив департаменту комунального господарства та благоустрою опрацювати питання влаштування велодоріжки та встановлення зовнішнього освітлення до відпочинкової зони в самому лісопарку, де декілька років тому встановили спортивний та дитячий мультикомплекси.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *