Перша астронавтка українського походження, яка побувала у відкритому космосі, відвідає Україну

Новини України

Посольство США організовує візит до України першої астронавтки українського походження Гайдемарі Стефанишин-Пайпер. Про це йдеться у повідомленні пресслужби посольства.

З нагоди Всесвітнього тижня космосу Посольство США в Україні організовує візит Гайдемарі Стефанишин-Пайпер до України. Під час цього візиту заплановано зустрічі зі студентами та молоддю, в ході яких Гайдемарі Стефанишин-Пайпер розповість про особливості роботи міжнародного екіпажу на МКС і поділиться своїм досвідом перебування на космічній станції. Проект має освітньо-культурну мету, всі виступи і заходи колективу безкоштовні для відвідувачів”, – йдеться в повідомленні.

Так, повідомляється, що 9 жовтня астронавтка відвідає Харків, де зустрінеться зі студентами Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”, зі школярами та членами ПЛАСТу.

10 жовтня у Києві відбудеться зустріч Стефанишин-Пайпер зі студентами Національного авіаційного університету, 11 жовтня вона проведе публічний виступ для школярів у Київському планетарії та зустрінеться з журналістами.

12 жовтня Стефанишин-Пайпер відвідає Житомир, де виступить у Музеї Космонавтики імені С.П. Корольова, а на 14 жовтня запланована поїздка астронавтки до Львова, де вона також має провести публічний виступ.

Зазначимо, Гайдемарі Стефанишин-Пайпер (Heidemarie Stefanyshyn-Piper – англ.) – перша астронавтка українського походження, яка побувала у відкритому космосі, й восьма за рахунком жінка, яка долала міжпланетні простори.

Стала другою людиною в космічному просторі, яка розгорнула національний прапор України. Була нагороджена Орденом Княгині Ольги III ступеня “За мужність і відвагу, виявлені в освоєнні космічного простору, зміцнення дружби між українськими та американськими народами” в 2007 році.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *