340 гривень на голову: битву вінницьких поетів виграв проникливий лірик

Новини Вінниці Топ

Вінницький молодіжний центр «Квадрат» ввечері 27 вересня став полем битви поетів. Дванадцять місцевих авторів змагалися за звання кращого і за невелику, проте приємну грошову нагороду.

Перевірити свої поетичні навички, представивши свої творіння на оцінку публіки, міг хто завгодно, достатньо було лише внести 20 гривень до призового фонду. Компанія учасників батлу підібралася напрочуд строката: тут і пенсіонерка пані Ніна, і юнак із псевдонімом Роза, і хлопець із ніком Мотылёк, і загадковий Іван П., який водночас здивував та розсмішив глядачів і колег-авторів довгим невіршованим монологом про рок-концерт. Своїм виступом хлопець довів – батл 100% відкритий для всіх авторів і будь-яких форматів.

Впродовж вечора звучала абсолютно різна поезія. Наприклад,  пані Ніна читала філософські тексти, Роза – душе «особисті» вірші, Олексій Шитов – романтичну поезію про кохання і подорожі, а один з учасників продекламував сатиричного вірша про жирну муху, що дошкуляє ліричному герою.

Паузи між виступами поетів «заповнили» репер Олексій Скрипаченко та гітарист Роман. Перший виконав трек на підтримку людей із вадами зору, а другий зіграв власну музику та відомі хіти, серед яких саундтрек до фільму «Пірати Карибського моря».

За правилами батлу, у першому раунді 12 поетів були розділені на 6 пар. «Дуелянти» по черзі «стріляли» віршами, маючи на виступ 3 хвилини. Учасники двобоїв , за яких проголосувало найбільше глядачів, вийшли до півфіналу, де на них чекав «розстріл».

Умови «розстрілу» прості: шестеро поетів встали до стіни  і один за одним декламували свої тексти. Після глядацького голосування сформувалась трійка фіналістів, до якої увійшли пані Ніна, Мотылёк та Олексій Шитов. Зрештою, битву виграв  проникливий лірик Олексій, що стало несподіванкою навіть для ведучого та організатору конкурсу Леоніда Борозєнцева.

  • Я гадав, що сьогодні тон конкурсу зададуть «батлові» автори, які будуть епатувати, «чіпляти» віршами опонентів, а вийшло все зовсім інакше, і це ще цікавіше, – резюмував він

Призовий фонд – 340 гривень, за традицією вінницьких поетичних батлів, висипали переможцю просто наголову.

Організатори обіцяють, що наступна битва станеться за місяць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *