720 призовників із Вінниччини відправляться на військову службу

Новини Вінниці

У  жовтні розпочинається  осінній призов громадян України на строкову військову службу.  

  • Із Вінницької області для проходження строкової військової служби восени буде направлено 720 призовників,  – повідомляє військовий комісар Вінницького ОВК, полковник Олег Вінницький. – Зокрема, у Збройні Сили України – 387 осіб; до Національної гвардії України – 235 осіб; до Державної прикордонної служби – 48 осіб; до Державної спеціальної служби транспорту –50 осіб. Решта призовників рішенням призовних комісій, відповідно до статті 17 Закону «Про військовий обов’язок та військову службу»,  отримають відстрочку від призову за сімейними обставинами, станом здоров’я, для здобуття освіти, професійної діяльності та ті, хто звільняються від призову на підставі статті 18 Закону.

Усі призвані восени будуть направлені для здобуття кваліфікованої підготовки протягом 2-3 місяців в навчальні центри, після чого будуть розподілені для подальшого проходження військової служби у військових частинах.

  • Військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в Операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей не залучаються, натомість проходять військову службу у пунктах постійної дислокації військових частин,  – наголошує військовий комісар.

Довідка. Призову на строкову військову службу (виклику на призовні комісії) підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, старших осіб, які не досягли 27 річного віку та громадяни які пройшли медичну комісію і за станом здоров’я придатні до військової служби. У разі, якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України (з 1 жовтня 2019 року).

Призову на строкову військову службу не підлягають громадяни України, які за рішенням районної (міської) призовної комісії відповідно до цього Закону, отримають відстрочки (стаття 17 Закону).

Призовники, яким надана відстрочка, зобов’язані щороку до 1 жовтня подавати військовим комісаріатам документи, що підтверджують їх право на відстрочку.

За додатковою інформацією звертайтеся до Вінницького обласного військового комісаріату за адресою: м. Вінниця, вул. Д.Галицького, 31, а також до районних (міських) військових комісаріатів області за місцем прописки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *