Вінничанам пора подумати про щеплення від грипу

Новини Вінниці

Для грипу характерні слабкість, висока температура, головний біль у перші дні протікання хвороби, і пізніше – нежить, кашель тощо. Про це розповіла завідувачка відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського НАМН України Алла Мироненко.

  • Це тяжка хвороба, (яку характеризує – ред.) слабкість, висока температура, головний біль, а далі вже респіраторні симптоми приєднуються. Найпоширеніше ускладнення – це завжди пневмонія, може бути і бронхіти, і запалення носових пазух, але у тих, хто має хронічну патологію, то – загострення власної хвороби часто буває, – зазначила Мироненко.

За її словами, єдиним засобом профілактики проти хвороби та її ускладнень є щеплення проти грипу, утім, в Україні воно не дуже популярне. “Минулого сезону 350 тис. доз вакцин завезли і то, мабуть, всі не використали”, – зазначила медик.

При цьому вона додала, що лікування грипу у стаціонарі, якщо хвороба протікає із серйозними ускладненнями, може коштувати до 20 тис. грн.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *