«Від шаленого штетлу до сучасного мистецтва»: Шаргород кличе туристів на квест-екскурсію

Новини Вінниці Топ

Шаргород, що має цікаву понад 400-річну історію, запрошує до себе туристів. Вже 11 жовтня у місті відбудеться мистецько-краєзнавча подія «Від шаленого штетлу до сучасного мистецтва», на відвідувачів якої чекає квест-екскурсія, вистава під відкритим небом та безліч інших цікавинок. Проект реалізується в рамках конкурсу Міністерства культури «Малі міста – великі враження».

  • Мета проекту – створити та пропагувати туристичний квест-маршрут Шаргородом, а також популяризація самого міста як центру злагоди та толерантності. У Шаргороді, заснованому як єврейське поселення-штетл, відпочатку мирно співіснували три конфесії: іудеї, православні та римо-католики, на території нашого міста стоять величні храми. З одного з них – оборонної синагоги 1589 року, ми і почнемо екскурсію. Власне, ця пам’ятка найбільше потребує догляду та реставрації, – говорить куратор проекту Григорій Саулко

Гуляючи містом та виконуючи завдання квесту, туристи відвідають не тільки стару синагогу, виконану у псевдомавританському стилі.

Побачать вони і залишки єврейського штетлу – старі глинобитні одноповерхові будинки із дерев’яними ґанками

А також пам’ятник невідкритому пам’ятнику – оригінальну скульптуру, в якій кожен може побачити свого героя.

Замок Яна Замойського – засновника Шаргорода.

Свято-Миколаївський чоловічий монастир – один з найбільших православних монастирів Вінниччини.

Католицький костел святого Флоріана, заснований у 1595-ому.

Та центр сучасного мистецтва «Шаргород Рафінад», створений на базі цукрового заводу ХІХ століття.

На самому заводі об 11:00 розпочнуться майстер-класи та виставки крафтових мистецтв, а о 15:00 – концертна програма. Кульмінацією туристичного свята стане вистава академічного музично-драматичного театру імені Садовського «Хелемські мудреці». Вона розпочнеться о 18:00 на території «Рафінаду» під відкритим небом.

Детальну інформацію про подію можна дізнатись за посиланням. До речі, організатори обіцяють провести серед мешканців Тульчина, Мурованих-Куриловців, Томашполя, Гайсинв і Вінниці «Вікторину про Шаргород», 50 переможців якої безплатно відвезуть у Шаргород для участі у проекті «Від шаленого штетлу до сучасного мистецтва». Так само безплатно «підвезуть» на свято 125 дітей з різних районів області.     

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *