86 капканів у центрі міста: у Вінниці відбудеться акція «В’ЯЗНІ КРЕМЛЯ»

Новини Вінниці Топ

У вівторок, 1 жовтня,  о 12:00 у приміщенні Арт-галереї «ІнтерШик» правозахисники представлять свіжу інформацію про ситуацію з українськими політв’язнями. Родичі полонених поділяться історіями та прикладами безправ’я та залякування, які чинить Російська Федерація й окупаційна влада на Кримському півострові. Йтиметься і про те, яку підтримку можуть надати політв’язням звичайні громадяни.

Потім на Європейській площі буде встановлена інсталяція з 86-ти штучних великих капканів, що відповідає кількості арештованих російською владою політв’язнів. На плоші  працюватиме інформаційний намет, у якому вінничани зможуть отримати спеціально створену до акції тематичну газету з інформацією та історіями політв’язнів. Активісти глобальної акції #SaveOlegSentsov запропонують усім бажаючим написати листа чи підписати листівку для в’язнів Кремля, яка після туру буде передана кожному адресату.

Вінниця – дев’яте місто з 10-ти у регіональному турі на підтримку українських політичних ув’язнених та військовополонених “В’ЯЗНІ КРЕМЛЯ”. Організатори і партнери акції: правозахисні організації (Центр прав людини ZMINA, Кримська правозахисна група, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Центр громадянських свобод, Крим-SOS), кампанія #SaveOlegSentsov, Об’єднання родичів політв’язнів Кремля.

Спікери заходу:
– Дар’я Свиридова, юристка Української Гельсінської спілки з прав людини;
– Ільмі Умеров, колишній політв’язень, заступник голови Меджлісу кримськотатарського
народу;
– Муміне Салієва, дружина політв’язня Сейрана Салієва;
– Ігор Мовенко, колишній політв’язень;
– Тетяна Печончик, Голова правління ГО «Центр інформації про права людини».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *