Два роки після вибухів: на Калинівському арсеналі розмінували 96% території

Новини Вінниці Топ

На території Калинівського арсеналу, де два роки тому лунали вибухи, наразі розміновано – близько 96% ураженої площі та знешкоджено 73,7% боєприпасів. Про це повідомляє Вінницька ОДА.

На території арсеналу проведено комплекс заходів щодо покращення стану пожежної безпеки, зокрема, придбано сучасні засоби пожежегасіння; удосконалено систему контролю та відеоспостереження військової частини.

З метою запровадження додаткових заходів охорони об’єктів військової частини обласної держаною адміністрацією постійно приділяється достатня увага щодо надання шефської допомоги військовій частині. Так, у 2016 році було виділено 100 тис. грн, а Калинівською райдержадміністрацією – 30 тис. грн.  Закуплено та передано військовій частині на загальну суму 110 тис. гривень 5 бензопил, 10 бензокосарок, 227 рулонів евроруберойду на загальну площу 2270 кв. м.

За сприяння Департаменту цивільного захисту, керівництвом ПАТ «Укрзалізниця» 48 арсенал Міністерства оборони України було повністю забезпечено залізобетонними шпалами загальною кількістю 13 832 штуки.

За рішенням ради оборони Вінницької області, проведено заходи щодо забезпечення в межах п’ятидесятиметрової зони суцільної вирубки по всій довжині зовнішнього периметру технічної території військової частини: унеможливлення випадків прольоту безпілотних літальних апаратів (БПЛА), інших літальних апаратів над територією військової частини та в межах 5-кілометрової зони навколо зовнішнього периметру арсеналу, без погодження з командуванням військової частини.

У 2017 році в рамках надання шефської допомоги облдержадміністрацією було виділено 400 тис. грн, за рахунок яких проведено процедуру закупівлі та безоплатної передачі військовій частині безпілотного літального апарату «Фантом 4»; закуплено системи та пристрої нагляду та охорони – автоматичні турнікети для управління доступу до технічної території, відеокамери спостереження, придбано апаратуру для відеозабезпечення, відеовідтворення та відповідне комп’ютерне обладнання.

У 2018 році на виконання заходів Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2016-2020 роки «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади та громад» з обласного бюджету для військової частини виділено 1 млн 550 тис. грн, з них: 120 тис. грн – придбано подрібнювач гілок АМ-120БД-К; 830 тис. грн – придбано автонавантажувач моделі МФ50н; 600 тис. грн. – для проведення капітального ремонту даху клубу військової частини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *