Вінничанин, який одружився з двоюрідною бабусею, щоб «відкосити» від армії, щороку приносить довідки до військкомату (відео)

Відео Новини Вінниці

Мешканець села Бойківка Олександр Кондратюк два роки тому одружився з 81-річною двоюрідною бабусею Зінаїдою Іларіоновою, аби «відкосити» від армії. Нині йому 24 роки, і щоразу, під час призову, він приносить до військкомату довідки, що надають йому право на відстрочку.

Під час візиту до подружжя журналісти ТСН не застали Олександра вдома, але бабуся-дружина переконує, що він, як і належить, живе із нею.

  • Коли був останній раз? Кожен день до мене приїжджає, – говорить старенька

Сусіди ж кажуть, що жінка живе одна, а родичі її відвідують частіше за чоловіка. Також додають – , у старенької перша група інвалідності, і Олекссандр, як її опікун, автоматично отримав відстрочку від служби в армії. Тепер кожен рік під час призову він несе у військкомат довідку про шлюб.

  • Він проживає за вказаною адресою разом з дружиною, яка 1938 року народження. До цього у нас є довідка, що вона є інвалідом першої групи, – говорить військовий комісар Вінницького комісаріату Олександр Данилюк.

За його словами, хлопець нічого не порушує.

  • Є закони в нашій державі. Людина, яка потребує опіки, а він є чоловіком цієї жінки. Відповідно надає фізичну і матеріальну допомогу, – пояснив він

Юрист Роман Корченюк запевняє: якщо у суді довести, що у подружжя немає спільного господарства і шлюбних відносин, а сам шлюб був укладений задля ухилиння від військової служби, то Олександра можна буде призвати до армії. Проте, у військкоматі кажуть, що ходити по судах їм нема коли, тож сподіваються  на сумління молодого хлопця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *