ІІІ Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник» завершиться у Вінниці масштабною виставкою картин

Новини Вінниці Топ

У четвер, 26 вересня, у Вінниці в  центрі сучасного мистецтва «Арт-Шик» о 17.00 відкриється фінальна виставка картин учасників ІІІ Міжнародного мистецького пленеру
«Кращий художник/ The best artist 2019» та презентація каталогу фоторепродукцій робіт переможців.

26 художників із різних міст України, Польщі, Грузії, Таджикистану, Киргизстану та Китаю змагалися за звання «Кращого художника» під час ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist – 2019», який з 4 по 15 червня проходив у Вінниці. Упродовж 10 днів митці відтворювали на своїх полотнах наймальовничіші куточки української «золотої провінції» – Вінниці та Поділля.

  • У рамках цьогорічного мистецького пленеру учасники проводили майстер-класи, влаштовували персональні виставки та творчі зустрічі. З мистецькими візитами ми відвідали Житомир, Бар, Бушу та Тульчин, де у розпал оперного фестивалю зафіксували у фарбах грандіозну оперну імпрезу, яка просто неба подарувала усім глядачам незабутні емоції та враження. Під час пленеру художники написали більше сотні живописних картин. 80 найкращих ми презентуємо вінничанам на фінальній експозиції, – відзначив головний організатор ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist – 2019», народний художник України Володимир Козюк.
    Чільне місце на виставці посідають роботи переможців конкурсу, які отримали відзнаки у трьох рівнозначних номінаціях: це Анастасія Крайнєва-Маснюк (Київ, Україна), Віктор Чепинець (Хуст, Україна), Катерина Білетіна (Одеса, Україна), а також переможці міжнародної категорії – Лі Ксінмін (Китай, Чжан’є), Йоанна Тшчіньска (Польща, Ласк), Валерій Шматько (Україна, Харків).
    Крім цього, у рамках відкриття виставки буде презентований каталог, який містить докладну інформацію про творчість митців, що стали учасниками та переможцями конкурсу.
    Нагадаємо, цього року на конкурс надійшла шалена кількість заявок – 617. За результатами журі до півфіналу потрапило 45 учасників, а в фінал пройшло 30. Щоправда, з різних причин до Вінниці приїхали 26 художників, двоє з них працювали поза конкурсом і отримали диплом за участь.

За умовами конкурсу, кожен автор залишає у Вінниці для формування експозиції майбутнього музею історії міста, а ще одну – організатори подарують меценатам, які допомагали в організації мистецького пленеру. Решту картин художники залишать у своїх колекціях і зможуть розпоряджатися ними на власний розсуд.

Учасники ІІІ Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2019»:
Сергій Коваленко (Україна, Харків);
Олександр Брітцев (Україна, Харків);
Вадим Суворов (Україна, Одеса);
Торніке Ткемаладзе (Грузія, Тбілісі);
Богдан Кузів (Україна, Івано-Франківськ);
Злата Шишман (Україна, Одеса);
Володимир Слєпченко (Україна, Київ);
Йоанна Тшчіньска (Польща, Ласк);
Євгенія Божко (Україна, Одеса);
Олександр Павленко (Україна, Київ);
Анна Сушарник-Кравець (Україна, Кам’янець-Подільський);
Єгор Дулін (Україна, Лисичанськ);
Валентина Васкяліте (Україна, Київ);
Віктор Чепинець (Україна, Хуст);
Аліса Оніпченко (Україна, Київ);
Жанибек Суйунбеков (Киргизстан, Бішкек);
Закир Сабіров (Таджикістан, Душанбе);
Валерій Шматько (Україна, Харків);
Андрій Чеботару (Україна, Київ);
Ігор Ященко (Україна, Вінниця);
Катерина Білетіна (Україна, Одеса);
Лі Ксінмін (Китай, Чжан’є);
Кирило Дубовик (Житомир);
Роман Уваров (Камянець-Подільський);
Анастасія Крайнєва-Маснюк (Україна, Київ);
Сергій Черняковський (Україна, Одеса).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *