На фотоконкурсі від Програми «U-LEAD з Європою» відзначили світлини вінничанина

Новини Вінниці

Учергове Програма «U-LEAD з Європою»  привертає увагу до  життя та змін, що відбуваються в громадах України. Конкурс світлин «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади», що був оголошений  Прграмою на всеукраїнському рівні,  завершився  церемонією нагородження переможців. У  фойє станції метро «Золоті ворота» київського метрополітену відбулось урочисте відзначення  кращих робіт  учасників фотоконкурсу. 25  світлин  з регіонів України  було відібрано для нагородження.

Як повідомили організатори акції,  фотоконкурс мав на меті  встановити тенденції та сприяти розвитку можливостей жінок у розвитку життя громади, підтримати досягнення жінок і змусити людей зрозуміти, що гендерна рівність є першим  фудаментальним принципом  прав людини і її цінністю, і також значною мірою сприяє добробуту в суспільстві, оскільки вона для жінки дає можливість реалізувати свій повний потенціал у всіх сферах життя.

  • Цього року було отримано майже 700 дивовижних  світлин на фотоконкурс, який тривав з 21 травня до 18 червня. Приголомшили фотографії, що зафіксували незліченну кількість моментів того, як  сучасні жінки приймають виклики у повсякденному та  робочому житті,  – зазначила Анна Фішер, керівниця відділу секторальних реформ Програми « U-LEAD з Європою».

Серед перших призових місць – світлини молодих жінок, що  мають різний фах – педагоги, спортсмени, політики, але всіх їх об’єднує активна громадська позиція, вони відомі особистості  у своїх громадах та  мріють змінювати життя на краще і надалі.

Відзнаку від Програми «U-LEAD з Європою» отримав і вінницький фотохудожник Вадим Козловський. Він  представив на конкурс  серію фотографій «Жінки у помаранчевому», на яких – вінничанки, що працюють у комунальній сфері та доглядають місто у будь-яку погоду. Світлини були відзначені дипломом конкурсу та подарунком для автора

  • Я випадково  дізнався про конкурс, хоча  є професійним художником,  фотографією займаюсь багато років і брав участь у багатьох пленерах, конкурсах, виставках.  На жаль, форма подачі  заявки передбачала  невелику кількість світлин, але  серію «Жінки у помарачевому»  вдалося представити на конкурс. Тема  була цікава, адже стереотипи, це найгірше, що може бути , їх потрібно руйнувати.  У суспільстві роль жінки асоціюється  із материнством, опікою дітьми, родиною,  а   світлини «Жінки у помранчевому»  якраз і підкреслили руйнацію звичного стереотипу.  Саме життя здебільшого руйнує стереотипи… Варто сказати  не тільки про цікаву тематику конкурсу, а й про  гарну  організацію церемонії нагородження від  Програми «ULEAD з Європою, –  каже фотохудожник.

Всеукраїнський фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади» реалізувався Програмою для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку « U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами : Данією, Естонією, Польщею, Німеччиною та Швецією. Програма співпрацює з Міністерством розвитку громад  та територій України у формуванні багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *