Від 15 до 82 років: три сотні велосипедистів подолали 100 кілометрів дорогами Вінниччини

Новини Вінниці

У Вінниці у неділю, 22 вересня, відбувся п’ятий стокілометровий велозаїзд «Закрутка по-Вінницькі». Як інформують в обласній адміністрації, три сотні учасників, серед яких професійні спортсмени та любителі велоспорту, стартували біля міської вежі. Шлях велосипедистів пролягав через Нову Прилуку, Калинівку та Мізяків. Фінішували велогонщики у Вінниці біля ТРЦ Plaza Park.

  • Закрутка – це, в першу чергу, фановий марафон під закриття сезону. Ми намагалася створити умови, аби кожен з учасників міг проїхати свої сто кілометрів, навіть якщо вони для нього перші. Цьогоріч в якості експерименту у вело марафоні беруть учні спортивних шкіл. Наймолошому учаснику 15 років. Найстаршому – 82, – зауважує  співорганізатор марафону Олександр Царевський.

Долучився до вело події і голова ОДА Владислав Скальський

  • Зазвичай  я їжджу іншими маршрутами. Бачу , що багато людей – професіонали, тому перший раз аби доїхати. А потім порівняю свій результат з іншими і буду його покращувати, – сказав він

До слова, кожен з учасників отримав стартовий пакет з номерком, наліпкою закрутки, сувенірним магнітом, роадбуком, талоном на харчування на фініші, дипломом та медаллю фінішера.

В рамках змагань вінницька велоспільнота також   організувала і  польову кухню. Всі приготовлені волонтерами смаколики продавались за символічні  кошти, які спрямують на лікування юного велоспортсмена Сергія Шишкіна. 13-річний вінничанин потребує термінової трансплантації кісткового мозку. В хлопця діагноз гострий лімфобластний лейкоз. Його порятунок вартує 100 тисяч євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *