Податківці Вінниччини опрацювала 174 запити на публічну інформацію, всього три – від ЗМІ

Новини Вінниці

У січні-серпні 2019 до Головного управління ДПС у Вінницькій області надійшло 174 запити на отримання публічної інформації. З них 141 (81,0%) запитів було отримано від фізичних осіб, 18 запитів (10,3% – від юридичних осіб). Від представників ЗМІ було отримано три запити (1,7%). Крім того, органи виконавчої влади спрямували до фіскальної служби, як до розпорядника інформації, 12 запитів (6,9%).

Серед іншого запитувачі зверталися з проханням надати інформацію щодо  реєстраційних даних платників податків, діяльності підприємств та відомостей про третіх осіб.

За результатами розгляду 156 запитів (89,7% від загальної кількості) задоволено. Разом із тим, відповідно до статті 22 Закону України „Про доступ до публічної інформації”,  відмовлено у задоволенні 16 запитувачам. Ще два запити на інформацію спрямовано до інших органів виконавчої влади– розпорядників інформації

Нагадаємо, згідно з частиною другою статті 2 Закону України „Про доступ до публічної інформації” цей Закон не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, а саме Законом України „Про звернення громадян”. Також запит на отримання публічної інформації має відповідати вимогам статей 1 та 19 Закону України „Про доступ до публічної інформації”.

За інформацією: сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *