На Вінниччині зафіксували п’ять випадків булінгу, на одного вчителя склали протокол

Новини Вінниці

З початку року у Вінницькій області зафіксовано 5 фактів булінгу, повідомляють в обласній поліції. За одним фактом, що стався в обласному центрі, було складено протокол за ст. 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення (булінг учасника освітнього процесу). Адміністративне покарання отримав вчитель однієї зі шкіл, який чинив на дітей психологічний вплив.

Вчора ж, 20 вересня, працівники ювенальної превенції обласного главку спільно з колегами Вінницького відділу поліції в рамках Всеукраїнського тижня з протидії булінгу провели освітні заходи для учнів школи № 26.

Зазначається, що дітям молодшого віку поліцейські продемонстрували мультфільм, а для учнів старших класів фільм про важливість дружби, поваги один до одного, неприпустимість фактів цькування як фізичного, так і психологічного та економічного. Після перегляду відео поліцейські обговорили з дітьми різні ситуації та порадили як поводити себе в разі того, коли ти став жертвою булінгу, або його свідком. 

З учнями старших класів ювенальні поліцейські змоделювали ситуацію знущання над дитиною та спостерігали за поведінкою інших учнів, які не знали, що це був експеримент. Після цього відбулась панельна дискусія щодо вирішення цієї ситуації.

Працівники поліції роздали учням пам’ятки з телефонами, куди звертатися, якщо дитина стала жертвою чи свідком булінгу. 

У поліції нагадують: булінг тягне за собою штраф від 850 до 1700 гривень (50-100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян), за скоєний вдруге або ж групою осіб – до 3400 гривень (100-200 неоподаткованих мінімумів) або від 40 до 60 годин виправних робіт. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *