На Вінниччині фіктивні податківці вимагають гроші у фермерів

Новини Вінниці Топ

Останнім часом до відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Вінницькій області надходять повідомлення про спроби вчинення шахрайських дій невідомими громадянами під виглядом або від імені співробітників чи керівників податкової служби Вінницької області. Фіктивні податківці телефонують до суб’єктів господарської діяльності, в тому числі керівників фермерських господарств, вимагаючи гроші.

Телефонні шахраї не церемоняться. “Хочете уникнути перевірки – платіть!” – говорять невідомі від імені керівників територіальних органів ДПС. Вони переконують суб’єкта підприємництва у тому, що він потрапив до плану перевірок, або ж на нього очікує позапланова перевірка. Іншим вони повідомляють про встановлення якогось ризику на рівні бази даних ДПС, або ж натякають на необхідності термінової фінансової допомоги для керівника вищого рангу. При цьому необхідні суми коштів просять перевести на картковий рахунок або на рахунок поповнення мобільного номера телефону.

У підрозділі зауважують, що подібні випадки траплялися і в попередні роки, хоча схеми шахрайства були дещо іншими. Адже для заволодіння чужими коштами, шахраї постійно вдосконалюються.

  • Якщо ви стали свідками таких шахрайських чи провокацій дій, не стійте осторонь і зверніться до відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області за номером телефону (0432) 59-23-50, – закликають у ГУ ДПС у Вінницькій області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *