Українка потрапила до тридцятки найкращих знавців китайської мови у світі

Новини України

Студентка четвертого курсу факультету сходознавства Київського національного лінгвістичного університету Тетяна Мигрин стала фіналісткою Всесвітнього конкурсу “Китайській міст-2019”. 

Українка потрапила до тридцятки найкращих знавців китайської мови у світі, йдеться на сторінці кафедри китайської філології КНЛУ у Facebook.

Китайська мова є однією з провідних у світі і, водночас, однією з найскладніших. Нею розмовляють майже два мільярди людей. А “Китайський міст” – це найпопулярніший у світі міжнародний конкурс для студентів, які вивчають китайську мову. Цьогоріч він відбувся у 18-й раз і залучив 156 конкурсантів з усієї планети.

Тетяна разом з командою спочатку перемогла на всеукраїнському етапі конкурсу, а потім понад місяць готувалася до змагань у Китаї.

  • Спочатку всі учасники прибули до Пекіна. Там у національних костюмах ми знімалися у телепрограмі, фотографувалися, давали інтерв’ю, знайомилися, спілкувалися. Відвідали такі відомі історичні місця як площа Тяньаньмень, Заборонене місто, Велику Китайську стіну, навіть встигли насолодитися качкою по-пекінськи, – розповіла дівчина.

Прохідний тур відбувався у місті Чанша. Він складався з виступів на сцені (промова, відповідь на питання, талант) та тесту. Зі 156 учасників мало залишитися 30. Українка стала однієї з них.

  • Починаючи з дня, коли виділили тридцятку, почався справжній пекельний конкурс. По-перше, нас вже було тільки 30. По-друге, конкурс виходив на новий, вищий рівень, тому нам треба було йому відповідати. Для цього ми відвідували уроки, де вчили древні ієрогліфи цзягувень, фразеологізми, вірші, також були уроки китайської культури та про Китай сьогодні. Ми вчилися вдень, вчилися разом вночі у коридорі на підлозі. У мене таке відчуття було, що за цей період я вивчила більше, ніж за всі три роки вивчення китайської, – згадує Тетяна Мигрин.

Разом з уроками відбувалися зйомки програми. Кожен етер знімався по 4 години. Бали з етерів та тесту підсумовувалися, і потім відібрали 15 найрозумніших студентів.

  • До п’ятнадцятки я не потрапила, але не засмутилася, а навіть навпаки. “Китайський міст” відкрив мені очі, показав, куди рухатися далі, як говорять інші люди, які вчать китайську. У мене вперше з’явилося стільки друзів по всій планеті, з якими я досі спілкуюся, запрошую у гості в Україну. Зараз у мене мотивація йти шляхом китайської мови ще більша, ніж на початку її вивчення, – підсумувала дівчина.

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *